Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svůdně čokoládová...

 

PEL-MEL: Svůdně čokoládová... - foto
Chceš být co nejdřív bronzová? A víš, jak na to, abys získala sexy hnědý odstín, aniž by ti sluníčko ublížilo? Prozradíme ti zaručené tipy, protože spálenina je pěkná patálie a oloupaná kůže není sexy ani trochu!

1. Před opalováním

Přípravy vrcholí!
Soustřeď se na to, co jíš! I správné jídlo tě připraví na sluneční orgie. Třeba rajčata - obsahují lycopin, díky kterému se tvá kůže bude umět déle chránit před útočnými paprsky. Betakaroten v mrkvi ti zase pomůže rychleji zhnědnout.

Síla peelingu
Před prvním pobytem na sluníčku si udělej peeling obličeje a celého těla. Jen tak dosáhneš rovnoměrného a déletrvajícího opálení.

I hlava je tvoje!
Takže na ni nezapomínej a nechoď na pláž bez slunečníku, slunečních brýlí a čepice nebo klobouku. Jinak riskuješ pálení očí až poškození oční sítnice, spálení obličeje a koleduješ si o parádní úžeh! Neplánuješ pár dní v nemocnici, že ne?

Kdo šetří, prodělá
Pokud máš pocit, že ti z loňska ještě zbylo pár načatých krémů, které je potřeba na sebe dovyplácat, zadrž! Ochranné látky už zřejmě dávno ztratily svůj účinek! Kam s nimi? Do koše!

Správný timing
Opalovací krémy neúčinkují hned! Potřebují se pořádně vstřebat, než začnou chránit. Proto si zvykni nanášet je na tělo ještě před odchodem na pláž! Krém musí mít aspoň půl hodiny náskok před sluníčkem, jinak paprsky vyhrají!

2. Během opalování

Nespěchej na sebe
Kůže si potřebuje na sluníčko zvyknou a musíš na ni pomalu. Ze začátku proto nezůstávej na slunci déle než pár minut a rozhodně nešetři na vysokém UV faktoru (nejméně 30).

Chce to klídek
Na sluníčku nikdy nepobývej v nejrizikovějším období, kterým je 11 až 16 hodina! Užívej si stínu a na slunce vyraz, až nebudou paprsky vražedné. Opalování bude sice pomalejší, ale zhnědnutí dlouhodobější. Pitný režim


 

Nezapomeň hodně a pravidelně pít! Doporučenou dávkou jsou v létě tři litry denně. Ideální je pít ovocné nebo bylinkové čaje, vodu a ředěné džusy. Káva se nepočítá! A nauč se pít pravidelně.
Až dostaneš žízeň, je už pozdě!



 
Krémuj "o 106"
Každé dvě hodiny se znovu nakrémuj! I když ses nekoupala nebo jsi skoro pořád ve stínu. A na vrstvě krému nešetři. Čím méně krému, tím je ochranný faktor méně účinný!

 
Očista dočista
Po koupeli v bazénu a v moři se vždy osprchuj! Chlor i sůl se totiž musí důkladně vymýt, jinak způsobí vysychání kůže a vlasů. A pak? Znovu nakrémovat a to i přesto, že používáš voděodolný opalovák!

 
Chraň citlivá místa
Zvláštní pozornost věnuj místům, kam sluníčko směřuje kolmo (ramena, dekolt, nos, nárty, uši, rty). Na tyto rizikové oblasti jsou nejvhodnější ochranné prostředky s faktorem od 40 výš.


Zdroj: Bauermedia
 
Vlasy na pláži
Slunce, vítr a voda vlasy poškozuje. Ale ty můžeš svou hřívu chránit. I do šamponů a kondicionérů se totiž přidávají speciální ochranné prvky, díky kterým budeš mít vlasy lesklé a v kondici i po příjezdu od moře.

3. Po opalování

 
Slunce stresuje
I minimální dávka slunečních paprsků kůži zatěžuje, a proto je třeba ji po slunění trochu rozmazlit. Ideálním startem je sprchový gel po opalování, pořádná dávka péče o kůži a stejně vydatná porce chladivých nápojů.

 
Bronzový třpyt
Na takové rozmazlování jsou jako dělané produkty s vitaminy nebo aloe vera, které zvýrazní tvé čerstvé opálení, kůži hydratují a nedovolí, aby vysychala a loupala se. A ta vůně!

 
První pomoc
Na zarudlou a lehce spálenou pokožku je přímo určena řada gelů a mlék, které mají utišující účinky, zmírní citlivost a bolestivost a vystresovanou pokožku ochladí a zahájí léčivý proces.

 
Pomóc, hoří!
Pokud cítíš, že ses spálila hodně, je dobré okamžitě zaplout do stínu a už na slunce nevycházet! Osprchuj se vlažnou vodou a tělo natři speciální mastí na spáleniny s panthenolem (seženeš v lékárně).

 
Opálená forever?
Když už jsi nachytala nějaký ten bronz, bylo by fajn si ho nechat co nejdéle. Pomohou ti samoopalováky! Jsou absolutně neškodné (na rozdíl od běžného opalování a solárka) a můžeš být za indiánku celoročně!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář